strijd van salland levert 31 500 euro op

De Strijd van Salland zamelt geld in voor meer onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. De actie werd opgezet op initiatief van vrienden van de 21-jarige Sharon Lindeboom uit Heino, die lijdt aan een hersentumor. Na de zomer start ze met bestraling en chemokuren.

Het terrein van De Kampen was de hele dag feestelijk middelpunt van het sportevenement. Door de speciale klaverbladroutes werden er continu deelnemers enthousiast welkom geheten of weer uitgezwaaid door presentatoren Jort en Sander. Veel deelnemers gaven aan samen de strijd aan te gaan en verlegden daarbij vaak hun sportieve grenzen. Op het sportpark zelf was voor kinderen van alles te beleven. Zo vermaakten Clowns Knapie en Debbie de jongsten terwijl er ook springkussens waren en de mogelijkheid tot penalty schieten was. Aan het begin van de middag dreef een stortbui iedereen in de tent maar toen alles opgedroogd was werden alle banken in de zon weer volop bezet.

Verrast
Daar kwam verandering in op het moment dat de band The Euros in de tent een feestje begon te bouwen. Prof. dr. Martin van de Bent van Erasmus MC te Rotterdam mocht aan het eind van de dag de cheque met het prachtige bedrag van 31.500 euro in ontvangst nemen. Hij zei bovendien aangenaam verrast te zijn over de geweldige sfeer die er rond de Strijd van Salland hing. Dr Van de Bent leidt het onderzoek waarvoor het geld bedoeld is. De resultaten hiervan zijn niet alleen van belang voor de behandeling van Nederlandse patiënten met een kwaadaardige hersentumor. Het gaat patiënten wereldwijd aan.

Vervolg
De Strijd van Salland krijgt volgend jaar zeker een vervolg, geven de organisatoren aan. Onderzoek blijft immers hard nodig. Zo’n hersentumor treft het meest essentiële orgaan van een mens. Daarom nemen hersentumoren een aparte plaats in bij kwaadaardige ziektes. Zelfs na behandeling blijft zo’n tumor altijd in de hersenen zitten. De prognose is ongeneeslijk. Aan deze kankersoort sterven de meeste kinderen en jongvolwassenen. Het overlevingspercentage van de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor is slechts 0,3%.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.