slopers sparen vogelnest met jonkies in raalte

Dat meldt de politie in Raalte, die het ‘een welkome daad in deze keiharde wereld’ noemt.

Tijdens de sloopwerkzaamheden vlogen vader en moeder roodborst bij een nog te slopen object in en uit. De werknemers van het sloopbedrijf uit een kerkdorp in de gemeente Raalte besloten het werk neer te leggen. Het object zal pas gesloopt worden als de jonkies zijn uitgevlogen.

“Hoewel de Flora- en faunawet het sowieso verbiedt om vanaf globaal half maart tot half juli nesten te verstoren, waren de mannen in overleg met hun baas genegen om het nest met rust te laten”, laat de politie weten. “Kunnen we komende winter toch maar weer mooi genieten van deze leuke kleine vogeljes.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.