Home / archiefcentraal / schrijfster iris boter inspireert vmbo ers carmel college

schrijfster iris boter inspireert vmbo ers carmel college

Iris Boter is schrijfster en illustrator van jeugdboeken en boeken voor jongvolwassenen. De leerlingen hebben zich in de week voor de komst van Iris Boter verdiept in de schrijfster zelf en haar boeken, maar ze hebben ook kunnen ervaren hoe moeilijk het is om een verhaal te schrijven.

Iris Boter heeft de leerlingen veel verteld over hoe het is om schrijfster te zijn, hoe zij haar boeken schrijft en waarom het zo leuk is om te schrijven en te lezen. Ook heeft zij laten zien hoe zij illustraties in kinder- en jeugdboeken maakt en hoe zij het Literair Kwartet heeft geïllustreerd.

De leerlingen waren enthousiast en hebben Iris Boter veel vragen gesteld. Joran (13) vertelt over de presentatie: “Iris Boter vertelde heel mooi en energiek. Ze gaf hele goede tips voor als je schrijver wilt worden. Ook liet ze zien hoe ze een boek illustreert. Ik had niet verwacht dat je zoveel stappen moet zetten tot je een illustratie voor in een boek hebt.”

Lees ook

VVD Raalte pleit voor gevelfonds

RAALTE – De VVD Raalte pleit in een brief aan het Raalter college van B&W …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.