samen verder in de kindertuintjes in olst

Je kunt ook nieuwe dingen komen leren: over hoe zaadjes kiemen, en hoe je goed voor de bodem zorgt. En sowieso kunnen ouders ook zelf hun groene vingers komen beproeven.

De locatie is de buurtmoestuin die op 8 mei (Moeder Aarde-dag) met een flinke groep enthousiaste bewoners uit Olst-Wijhe is aangelegd. Voorbereid door een aantal ‘Aardehuizers’, die actief zijn binnen de Stichting Eetbaar Olst-Wijhe, kwam er een haagje, en werden er nieuwe moestuinbedden aangelegd en ingezaaid, met allerlei groenten en kruiden: sla, raapsteeltjes, radijsjes, worteltjes, courgettes, komkommers, en nog veel meer. De bedden liggen in een vorm van bloembladen, rond n centraal hart. Daaromheen zijn verschillende kinderen met hun eigen ronde tuintje begonnen, en zij komen ook af en toe kijken hoe het ermee gaat.

Er is nog ruimte in de moestuin over, en er kunnen nog nieuwe kindertuintjes worden ingezaaid. Als je ook zoiets wilt, kom dan woensdagmiddag om 16.00 uur langs. Misschien heb je zelf nog wat zaden over, of kun je ze van iemand anders krijgen? De Stichting heeft ook nog zaaigoed, en daar kun je iets uit kiezen dat je later zou willen eten.

De buurtmoestuin is het eerste gedeelte van het toekomstige eetbare park dat zich naast de Aardehuis-wijk gaat ontwikkelen, onder de hoede van Stichting Eetbaar Olst-Wijhe. Afgelopen weekend organiseerde de Stichting samen met gemeente Olst-Wijhe een spannende operatie, waarin maar liefst 6 trekpaarden in actie kwamen om het terrein voor te bereiden en een reuzegras in te zaaien. Nu is het daar wachten op meer regen. Verderop in het seizoen gaat een ontwerpproces van start, en volgend jaar komt er een nieuwe fase van aanplant, met allerlei eetbare planten, bomen en struiken.

Heb je vragen, suggesties, zaai- en plantgoed of ongebruikt gereedschap? Laat de stichting van je horen via eetbaarolstwijhe@gmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.