sallands cross circuit eenmalig met extra lopen

“Vijftien jaar geleden best spannend en gedurfd aan de voorkant van de eerste editie van het Sallands Cross Circuit”, laat de organisatie weten. “Toen de loopbundel eenmaal op stoom raakte, maakten twijfels snel plaats voor groeiend enthousiasme. Lokale organisaties voelden zich wel in deze samenwerking, het aantal lopers groeide van jaar op jaar en de impact van het loopfestijn in Salland snelt de komende editie al weer vooruit.”

Volgens het bestuur een reden te meer om tijdens de komende winter flink uit te pakken. “Omdat de primaire focus ligt in het streven zoveel mogelijk mensen een serie mooie hardloopweekends te bezorgen, werd unaniem ingezet op uitbreiding van het aantal crosslopen.”

Extra lopen
De Oostermaetloop in Lettele, de Jumbo Kamphuis Crossloop in Hoonhorst en de Avonturenpark Hellendoorn Crossloop zien hun eerste daglicht en zullen – gemonitord door bestuursleden van het crosscircuit – opnieuw nieuwe groepen hardlopers aantrekken.

De bestaande Bunkercross in Olst vormt de afsluiting van de 15de jaargang, waarin de bestaande elf crosslopen opnieuw de harde kern vormen. Energiek, enthousiast èn vooral gestreeld deel te mogen uitmaken van het populaire circuit, liggen op dit moment de draaiboeken al nagenoeg klaar in zowel Lettele, Hoonhorst als in Hellendoorn. “Ondanks de wetenschap dat deze geste vanuit het Sallands Cross Circuit eenmalig is, voorzien de kersverse organisaties een goede toekomst voor hun plaatselijke loop.”

Cross League Oost
Tegelijk met het reguliere Sallands Cross Circuit, gaat de Cross League Oost haar tweede jaargang in. Deze nieuwe competitie voor regionale topatleten kende een dusdanig goede start dat deze uitgebreid gaat worden met een league op de 5 kilometer. Haarle krijgt opnieuw de opening, waarna Nijverdal, Luttenberg, Holten en Olst volgen. Met deze locaties bestrijkt deze competitie nog meer geheel Salland.

Nieuw in het geheel is bovendien dat de inschrijfregisters al op 1 juni open zijn gaan. Verder zullen de klassementslopers minimaal acht wedstrijden moeten lopen om een plaats te kunnen bemachtigen in het eindklassement. Bij de inschrijving kunnen de competitielopers kiezen uit aantrekkelijke kortingspakketten.

Hoewel de eerste loop van het nieuwe seizoen, de Haarlerbergloop, nog een halfjaar in de wacht staat, schijnen al weer hordes lopers nauwelijks te kunnen wachten om zich in te schrijven voor de jubileumsessie.

SCC Loopkalender 2016-2017
13 november: Haarlerbergloop Haarle
20 november: AV Salland Crossloop Raalte
27 november Schalmloop Mariënheem
3 december: Oostermaetloop Lettele
10 december: Den Alerdinckloop Laag Zuthem
18 december: COOP Crossloop Luttenberg
26 december: De Belte Kerstcrossloop Nieuw Heeten
31 december: Jumbo Kamphuis Crossloop Hoonhorst
7 januari: Veldloop VV Heino Heino
8 januari: Midwintercross Heeten
15 januari: BWA Crossloop Broekland
22 januari: Ten Broeke Crossloop Lemelerveld
12 februari: Echte Bakker Jorink Crossloop Raalte
19 februari: Avonturenpark Hellendoorn Crossloop Nijverdal
26 februari: Bunkercross Olst
5 maart: Prijsuitreiking SCC in het Hoftheater Raalte

CLO Loopkalender 2016-2017
13 november: Haarlerbergloop Haarle
10 december: De Wilgenweard Nijverdalse Bergcross Nijverdal
18 december: COOP Crossloop Luttenberg
21 januari: Holterbergcross Holten
26 februari: Bunkercross Olst
5 maart: Prijsuitreiking CLO in het Hoftheater Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.