rick god versus dino

De paniek is groot. Op de dinokaartjes staat namelijk dat dinosaurussen zo’n 65 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven. Onzin, zeggen de christenen, want in de Bijbel staat dat de wereld pas 6000 jaar geleden is ontstaan. Volgens de gelovigen leefden mensen en dinosaurussen samen. Sommige dino’s gingen zelfs mee op de ark van Noach. Gezellig.

De ‘leugens’ op de dinokaartjes van Appie steken sommige christenen zo erg dat ze een website hebben gemaakt om het tegengeluid te laten horen. Op dinodino.nl wordt de evolutietheorie onderuit geschoffeld en uiteraard ontbreekt een stukje ledenwerving niet: “Als je meer wilt zien van wat de Bijbel zegt over hoe je het eeuwige leven kunt ontvangen, neem dan contact met ons op.”

Toen ik het las, schoot me maar één woord te binnen: waarom. Waarom hebben mensen in godsnaam, oeps sorry, in hemelsnaam (mag dat wel?) de behoefte om via een spaaractie kinderen een geloofsovertuiging op te dringen? Want laten we eerlijk zijn, het zal de meeste kinderen een rotzorg zijn hoelang die dino’s al zijn uitgestorven. Als ze het boek met mooie plaatjes maar compleet krijgen.

Misschien moeten we elkaar wat meer met rust laten. Er zal heus wat onzin op de dinokaartjes staan. Net zoals er ook twijfelachtige dingen in de Bijbel staan, maar ik voel nou niet meteen de behoefte om een website bijbelbijbel.nl te maken om daarop het heilige boek te ontkrachten. Laten we eerlijk zijn, niemand weet hoe het echt zit. Behalve Freek Vonk natuurlijk.

Rick Evers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.