rick dag huis

Omdat verhuizen niet mijn grootste hobby is, heb ik de afgelopen maanden zo ongeveer alles wat los en vast zat aan het huis op Marktplaats en Facebook verkocht. Op sommige dagen kwamen er zoveel mensen langs dat ik bijna personeel in dienst moest nemen om alle verkopen af te wikkelen.

Toch heb ik, ondanks mijn verkoopinspanningen, nog best veel moeten weggooien. Als je huis echt leeg moet, zie je pas hoeveel rotzooi er in staat. Zo lag daar achter de afgetimmerde knieschotten nog mijn Roze-Panter-pak, waarmee ik in de carnavalsoptocht van 1988 nog de eerste prijs won. En mijn tekeningen die ik maakte in vier havo. Netjes opgerold in een koker.

Bij twijfelgevallen was daar gelukkig mijn vriendin die zei: ‘Als je het achter de kant hebt bewaard, heb je het ook nooit nodig dus weg ermee’. Waarheid als een koe natuurlijk. Net als: ‘Heb je echt twaalf verlengsnoeren nodig?’ Nee, natuurlijk niet, maar tijdens een verhuizing heb ik gewoon iemand nodig die dat tegen me zegt. Anders ligt het in het nieuwe huis weer twintig jaar achter de schuine kant.

Tegen die nieuwe eigenaren van mijn woning wil ik zeggen: van harte gefeliciteerd, geniet ervan en stop vooral niet teveel rotzooi in huis. Anders zit je straks, net als ik de afgelopen maanden, spullen weg te gooien waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Proost!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.