Home / archiefcentraal / resultaten dijkencheck graafschades en probleemplant

resultaten dijkencheck graafschades en probleemplant

Evenals voorgaande jaren trof het waterschap de Japanse duizendknoop aan. Dit is een plant die lastig te bestrijden is en zich snel uitbreidt. De Japanse duizendknoop verdringt de grasmat van de dijk, waardoor de dijk minder sterk wordt. Ook kan de duizendknoop kades beschadigen. Op een aantal locaties gaat het waterschap de plant bestrijden door het af te dekken met folie. Voor locaties waar dit niet kan, worden andere bestrijdingsmethoden gezocht.

Daarnaast noteerden de inspecteurs weer de nodige graafschades door muskusratten, konijnen, honden en vossen. In totaal 420 stuks.

Toetsing
Het gebied van WDODelta telt in totaal 1000 kilometer dijken en kades  Het waterschap toetst, naast de controle tijdens de ‘dijkencheck’, elke zes jaar de kwaliteit van de dijken grondig volgens de regels van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Steeds worden nieuwe methoden in de toetsing verwerkt, waardoor de dijken volgens de nieuwste inzichten worden beoordeeld. Zo weet het waterschap waar verbeteringen nodig zijn en welke prioriteit ze moeten krijgen. Door de voortdurende wisselwerking tussen toetsing en verbetering blijven de dijken op orde.

Lees ook

Collecties historische publicaties deels samengevoegd

Rijnbrink, Athenaeumbibliotheek en Historisch Centrum Overijssel ondertekenen convenant REGIO – Als geïnteresseerde in historische publicaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.