Home / archiefcentraal / raalter imkersvereniging opent deuren tijdens imkerijdagen

raalter imkersvereniging opent deuren tijdens imkerijdagen

Bijna wekelijks zijn ze in het nieuws, onze honingbijen. Hun wel en wee gaat ons aan het hart, vooral nu overduidelijk is dat ze in hun bestaan bedreigd worden en daarmee indirect ook onze voedselvoorziening gevaar loopt. Tegelijkertijd is er niets zo intrigerend als het reilen en zeilen in een bijenvolk.

Wil je dat nu eens zelf van dichtbij zien en meemaken? Rondkijken bij een imker en hem of haar van alles kunnen vragen? Noteer dan de Open Imkerijdagen in je agenda. Dit is dé kans om meer te weten te komen over honingbijen en het houden ervan.

Imkersvereniging ST Imelda uit Raalte zet haar bijenstal van 13.00 tot 16.00 open voor publiek. De stal is te bezichtigen, een kast met een volk wordt geopend, er is een demonstratiekastje, de kraam van de vereniging met honingproducten staat er en een paar cursisten vertellen hun verhaal over de opleiding tot imker.

De bijenstal zit in het DOrpsbos bij Raalte-Noord aan de Raarhoeksweg. Er is een bordje geplaatst bij de ingang van het weggetje dat naar het Dorpsbos en de bijenstal voert.

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.