raaltenaren in actie tegen huidkanker bij afrikaanse albinos

“Monique en ik hebben in Raalte de actie vanuit Twente omarmd om Albino’s in Afrika te ondersteunen. Een kennis van ons Jeanet Klaver heeft het initiatief gestart in Haaksbergen”, vertelt Wim.

De twee Raaltenaren werden gegrepen door het leed van de albino’s. “Albino zijn is al lastig maar als je in Afrika leeft en woont verbrand je letterlijk in de zon. Huidkanker is daarbij ook één van de grootste doodsoorzaken onder albino’s.”

Zonnebrand
Wim en Monique willen daar, samen met dorpsgenoten, iets aan doen. “Met een beetje begrip en vooral ondersteuning. Wij zamelen deels al geld in met donatiepunten verspreidt in het dorp. Met het ingezamelde geld kunnen we zonnebrandproducten kopen voor deze kwetsbare doelgroep.” Het gaat om zonnebrandcrèm met een minimale factor van 30. Die hoge beschermingsfactor is noodzakelijk om de huid van de albino’s te beschermen.

Het tweetal vraagt anderen om medewerking in de vorm van een kleine gift. Deze kun je – naast bij de donatiepunten – doen op giro NL03INGB0004442081 o.v.v. Raalte met je naam. “Een klein gebaar, maar de dank van de albino’s in Afrika is meer dan groot”, aldus Wim.

Deze actie wordt in zijn geheel ondersteund door de Stichting Afrikaanse Albino’s : staging2.afrikaansealbinos.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.