raalte sluit 2015 financieel gunstiger af dan verwacht

Dat blijkt uit de programmarekening 2015 die het college van B&W deze week presenteert.

De jaarrekening 2015 sluit met een ‘bruto’ positief resultaat van 1,01 miljoen euro. Van dit resultaat moet in 2016 echter een bedrag van 1,07 miljoen opnieuw beschikbaar gesteld worden als gevolg van overlopende posten van 2015 naar 2016. Daarmee komt het netto resultaat op een negatief saldo van 60.000 euro.

Uitkering en subsidies
Het positieve verschil van 2,48 miljoen ten opzichte van de verwachtingen is voor een belangrijk deel veroorzaakt door een hogere algemene uitkering en verkregen subsidies van derden voor een aantal projecten, waarmee in de projectopzet geen rekening was gehouden. Daarnaast zijn er een aantal kleinere ‘plussen en minnen’ ontstaan.

Wethouder Frank Niens is tevreden met het resultaat: “Transformeren en realiseren, dat zijn de kernwoorden als we terugblikken op het jaar 2015. De vele veranderingen in het sociaal domein hebben in 2015 hun beslag gekregen en we hebben veel gerealiseerd op allerlei beleidsterreinen. Daarnaast hebben we in 2015 onze bezuinigingstaakstelling grotendeels conform planning gerealiseerd. We sluiten 2015 financieel aanzienlijk gunstiger af dan we bij de zomernota 2015 hadden voorzien. Dat is een prima resultaat.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.