Home / archiefcentraal / pensionado milifant

pensionado milifant

Staat mili voor miljoen of millennium of milliliter of millimeter? Ik denk het laatste, want dat past het best bij fant. Dus hebben we het dan over een kleine olifant?

Wat wordt er met fant bedoeld? Is het een afkorting van fantasie, fantastisch, fantoom of wordt hier het ouderwetse woord lanterfanten bedoeld? Een klein beetje niksen dus……

Och, ik pakte het woordenboek er maar eens bij en ook daar staat dit woord milifant niet in. Het woordenboek moest ik zeker eens afstoffen, dus zocht ik, met in mijn omgeving veel rondvliegende stofdeeltjes, het wel bestaande woord pensionado. Dat is volgens van Dale een gepensioneerde, die zijn pensioenperiode op een aangename manier doorbrengt, vooral in het buitenland of op de Nederlandse Antillen. Deze tekst lijkt voor mij te mooi om waar te zijn. Mijn lief werkt meer dan fulltime, het blijft dus bij korte vakanties met de camper. Naar de Nederlandse Antillen is helemaal geen optie, want onze camper rijdt die kant niet op.

Ik overweeg om ook maar eens een tekst op mijn t -shirt te laten drukken. Ik kan kiezen uit:
Ik ben een pensionado en hou van niksen en heb alle tijd van de wereld.
Die tekst is te lang, ik hou het bij:
I am a lanterfanter!

Wie, o wie wil mijn t – shirt bedrukken?

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Lees ook

Crossloop op de Lemelerberg

LEMELE – Op zaterdag 31 oktober vindt De Rikkert Finishing Lemelerbergloop plaats. Deze wedstrijd bestaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.