Als er simpeler dan simpel, eenvoudiger dan eenvoudig bijstaat, knip ik het recept uit en dan bewaar ik het in een oud kookboek. In dat kookboek van 80 jaar geleden staan trouwens ook goede recepten met de vergeten groentes!
Een paar dagen voor het eetfestijn haal ik al die uitgeknipte recepten te voorschijn. Ik selecteer op voorbereidingstijd en op gangbare ingrediënten. Boodschappen halen, schort om en… aan het werk.
Knoflooktomatensoep, zo klaar, daar moest de staafmixer in. Dat ging maar net goed, de soep vloog alleen maar over het aanrecht.
Kipfilet gevuld met brie, meteen een vraagteken. Wordt de kip wel gaar op deze manier of eten we straks salmonellakip? Dat stond niet in het recept vermeld, dus bleef er niets anders over om het recept gewoon maar te volgen en ja, hoor, de smaak is ….fantastisch, zeiden ze.
We sloten af met een toetje met een hele moeilijke Italiaanse naam, maar o zo snel en o zo gemakkelijk bereid. Lekker voor iedereen.
Dank je wel, Janny.
Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado
Meer foto's
