pensionado huisdieren

Lang geleden leek het mijn partner wel leuk om een konijn in een hok te stoppen. Het hok timmerde hij zelf, dus moest het op voorhand aangeschafte konijn een dag los in de kamer lopen. Ik zat de hele dag met mijn voeten omhoog en heb geen pas verzet. Pas toen het konijn veilig en wel in zijn nieuwe huis zat, kwam ik weer op de vloer. Een konijn buiten in een hok, och ik kon ermee leven. Het was maar voor even, want drie weken voor kerst werd het konijn door derden uit zijn hok gehaald, misschien was het het broertje van Flappie.

Daarna kwam er een kanarie in een kooitje. De kanarie floot niet, voelde zich eenzaam, dus op een dag lag hij dood in zijn kooi. Kanarie nummer twee brachten we naar de volière van de buurman, want die mistte ook geluiden in huis.

Tot slot deed de vissenkom zijn intrede. De gekochte vissen zwommen vele rondjes, maar ook zij raakten al snel uit de tijd. Goudje en zilvertje zagen het niet meer zitten.

Nee, geef mij maar de huisvlieg. Die laat ik aan een touwtje uit, geeft ik elke dag broodkruimels, en ik geniet van zijn huiselijke geluiden. Bzzzzz…..

Wel jammer, dat ze niet binnenkomen, want ze zijn bang voor een zakje water boven de deur!

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.