Home / archiefcentraal / ozoverbindzorg en svto gaan voor samenwerking

ozoverbindzorg en svto gaan voor samenwerking

Beide partijen geven met het ondertekenen van deze intentieverklaring aan oog te hebben voor het welzijn van mantelzorgers en desgewenst samenwerking te organiseren ten dienste van mantelzorgers.

Door deze samenwerking wordt het te bereiken aantal mantelzorgers verhoogd. Het aantal mensen met een complexe zorgvraag in de thuissituatie neemt toe. Het streven is deze kwetsbare mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen door hen ondersteuning te geven bij de organisatie van zorg en welzijn.  De inzet van mantelzorgers is hierbij van cruciale waarde.                        

OZOverbindzorg is een online samenwerkingsplatform dat zich richt op afstemming en communicatie rond zorg en begeleiding van kwetsbaren in de thuissituatie. Naast de zorgvrager, communiceert elke mantelzorger in OZOverbindzorg en fungeert vaak als ‘vertaler’ van de behoeften van de zorgvrager.

Mantelzorgers kunnen voor respijtzorg en emotionele steun terecht bij Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel, expert op het gebied van mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg.

OZOverbindzorg kan als handvat dienen om emotionele steun voor mantelzorgers te verwezenlijken via SVT Ov en de zorgvrijwilliger een plek te geven in het online samenwerkingsplatform, op verzoek van de zorgvrager.

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.