oud raaltenaar schrijft eerste roman hotel california

Nu, ruim 35 jaar later en na de nodige journalistieke omzwervingen bij onder meer RTV Oost en de Wereldomroep, is het voor de inmiddels in Flevoland wonende Kikkert zo ver; deze weken verschijnt zijn eerste boek, ‘Hotel California’ over de gedoemde liefde tussen de briljante studente Hanne Sønderskov en de ervaren tv-journalist Asse Muller.

Het verhaal begint met het ontploffen van een granaat onder de auto van een bekende Amsterdamse kunstenaar. Het onderzoek naar de aanslag brengt Asse Muller naar een eiland voor de kust van Brazilië en het afgelegen Hotel California.

De toevallige ontmoeting daar met de openhartige Hanne (‘Ik heb een obsessie voor seks’) zet stormachtige en uiteindelijk noodlottige ontwikkelingen in gang. De gebeurtenissen spelen zich af tegen de achtergrond van ‘Hilversum’ en zijn bijzondere omgangsvormen en Hotel California met zijn onaangepaste bewoners: een zwaarbewapende hoteleigenaar, een muzikant die met zijn dwarsfluit de zon laat opkomen, een dikke jongen met haat in de kleurloze ogen, een opgewonden bodyguard met een stuurloos geslacht en een astmatische oorlogsveteraan die de dood op de hielen zit. “Met humor en ironie beschreven werelden, waar plaats is voor liefde en vriendschap, afgunst en verraad, voor seks en poëzie”, zo zegt Kikkert zelf.

St. Petersburg
Volgens zijn uitgever beschrijft hij ‘indringend de eenzaamheid van een jonge vrouw, worstelend met haar verleden en de ontreddering van een man die aan zijn hartstocht voor haar ten onder lijkt te gaan’. En auteur Jan van Aken (schrijver van de bestseller ‘De Afvallige’) noemt ‘Hotel California’ goed geschreven en interessant. “De stijl is uitstekend; er staat zelden een woord te veel in. De verspreiding van de achtergronden van de personages blijft tot het einde doorgaan. Dat vind ik mooi gedaan.”

Op dit moment werkt de in Westerhaar geboren en getogen Kikkert al weer aan zijn nieuwe roman met de werktitel ‘Sint Petersburg; een historische roadnovel’. Dat moet gaan over een familie uit een armoedig grensdorp die rond 1740 per huifkar naar St. Petersburg trekt om daar in die jonge stad aan de oevers van de Newa een nieuw bestaan op te bouwen. In de geschiedenis van bijvoorbeeld Vriezenveen staan deze ‘Ruisluie’ in hoog aanzien.
Het boek, dan ook nog persoonlijk gesigneerd, kan besteld worden door overmaken van 21,90 euro (18,95 euro plus 2,95 euro verzendkosten) op rekeningnummer: NL54ABNA 0540 1489 38.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.