Home / archiefcentraal / organisatie sallands moosite hoopt op recordaantal deelnemers

organisatie sallands moosite hoopt op recordaantal deelnemers

Een jubileumjaar dus! Maar niet alleen voor Sallands Mooiste, ook de NTFU viert een jubileum. Ze bestaat dit jaar zestig jaar en viert dat uitgebreid in Haarle door Sallands Mooiste als haar koninginnetocht.

Alle routes van Sallands Mooiste slingeren door het karakteristieke Sallandse landschap en onderweg zijn er op diverse locaties rustpunten en muzikale ondersteuning. Bij de routes is rekening gehouden met verkeersluwe wegen en zijn reguliere fietspaden tot het minimum gereduceerd om de recreatieve fietser te ontzien. Tijdens de MTB route is er iets nieuws: de Sallands Mooiste Time-Trial.

De start en finish van de wielerroutes zijn bij Sportorant Sprengendal in Haarle. Om de dag goed en ontspannen af te sluiten is er een heus wielercafé gecreëerd met een overdekt wielerterras en muzikaal vertier. Er is een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Een fantastisch fietsevenement, dat dit jaar ook nog eens wordt uitgebreid met een programma op zaterdag 2 juli. 2 dagen Sallands Mooiste dus!

Programma:
Zaterdag 2 juli:

Dikke Banden race:
Start: 17.30 uur
Locatie: Café de Droadnagel, Molenweg 8 in Haarle
Kosten: gratis

In de jaren tachtig is dit evenement jaarlijks gehouden tijdens de kermis. Nu ruim 30 jaar later wil Sallands Mooiste dit evenement nieuw leven inblazen. De Dikke Banden race is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar, om kinderen op deze manier te enthousiasmeren voor de fietssport. De race is daarom nadrukkelijk bedoeld voor kinderen die de wielersport (nog) niet actief beoefenen, dus die nog geen wielrennerslicentie of basislidmaatschap bij de KNWU hebben.

Er mag gefietst worden op eigen fietsen, mountainbikes, citybikes (minimale banddikte 28 mm). Deze race wordt georganiseerd in samenwerking met de Rabobank en de KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie).

Nacht van Sallands Mooiste:
Start: 20.00 uur
Locatie: Café de Droadnagel, Molenweg 8 in Haarle
Entree: gratis
Bij een jubileum hoort een feestje. De avond vóór Sallands Mooiste wordt Café de Droadnagel omgetoverd tot een paradijs voor fiets minded Nederland met oa. een wielerquiz en muzikale begeleiding van DJ Kempex en DJ von Wielsix. Een feestje voor jong en oud.

Zondag 3 juli 
Sallands Mooiste
Locatie: Sportorant Sprengendal, Veldkampsweide 1 Haarle
Er zijn verschillende wielerroutes met veel hoogtemeters en uitdagingen. Zowel de Race fietser (75/100 of 140km) als de ATB’er (25/45/60 of 80 km, de marathonafstand) komt volop aan zijn trekken. Uiteraard is er ook weer de gezellige Familieroute van 35 km. Deze route kan ook door handbikers gefietst worden, evenals de 75 km Raceroute.

Wielerroutes
* Toertocht/Race:
Afstanden: 75/ 100 of 140 km (75 km ook voor handbikers)
Start: 8.30 – 10.30 uur
Locatie: Sportorant Sprengendal, Veldkampsweide 1 Haarle
Kosten: 8 euro (NTFU leden 6 euro)

* Mountainbiketocht/ATB:
Afstanden: 25/45/60 of 80 km
Start: 8.30 – 10.30 uur
Locatie: Sportorant Sprengendal, Veldkampsweide 1 Haarle
Kosten: 8 euro (NTFU leden 6 euro)

* Recreatieve Familietocht:
Afstand: 35 km (ook voor handbikers)
Start: 9.30 – 11.00 uur
Locatie: Sportorant Sprengendal, Veldkampsweide 1 Haarle
Kosten: 4 euro (NTFU leden 3 euro)

Sallands Mooiste Time-Trial
Sallands Mooiste heeft een extraatje in petto tijdens deze vijfde editie. In de route van de 45, 60 en 80 km is er, als extra challenge, een Time-trial opgenomen waar de individuele tijd wordt geregistreerd. Op een geheim segment in de route met een onbekende afstand. De track loopt voor een belangrijk deel over het parcours van het NK Veldrijden wat dit jaar in Hellendoorn is verreden. Een uitdaging met jezelf aangaan dus! Maar gewoon lekker toeren kan natuurlijk ook. Het parcours van de tijdrit is gewoon een prachtig onderdeel van de routes. Iedere deelnemer krijgt gratis een stuurbordje met chip, maar bepaalt uiteraard zelf of hij of zij op het scherpst van de snede over het parcours wil. Enige spelregel is: geef elkaar de ruimte, het is geen wedstrijd.

Kortom: Sallands Mooiste is een unieke ervaring door de uitdaging, de streekcultuur, de sportiviteit, de sfeer en de gastvrijheid. En wie wil dat nu niet ervaren? Met het zaterdagprogramma reden temeer om een weekendjeweg naar Haarle te boeken. Er zijn overnachtingsarrangementen.

Voorinschrijvers ontvangen een gratis NTFU bidon, gevuld met sportdrank. Meer informatie, overnachtingsmogelijkheden en inschrijven via www.sallandsmooiste.nl

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.