Op het akkerbouwbedrijf in Wijhe (Bremmelerstraat 9) worden aardappelen, uien, tarwe en suikerbieten geteeld. Ook is er de imkerij en stierenopfok op het bedrijf te bekijken. Je bent van harte welkom in Wijhe en neem gerust de kinderen mee, want er zijn leuke kinderactiviteiten.
Stilstaan bij totstandkoming voedingsmiddelen
“Dagelijks eten we voedingsmiddelen als aardappelen, groenten, peulvruchten en brood”, zegt Dirk de Lugt, voorzitter Brancheorganisatie Akkerbouw en zelf ook akkerbouwer. “De beschikbaarheid van goede kwaliteit producten is zo vanzelfsprekend, dat we nauwelijks lijken stil te staan bij de vraag hoe deze voedingsmiddelen op ons bord belanden. Tijdens de Open Dag kan iedere bezoeker zelf het proces van veld tot bord ontdekken. U bent van harte welkom op het erf bij de akkerbouwers, maar ook bij bedrijven die bijvoorbeeld zaaizaad bewerken en sorteren of akkerbouwproducten verwerken tot frites of aardappelpuree.”
Wie verbouwt ons eten? En hoe?
De Open Dag is het hoogtepunt van de Week van de Akkerbouw. Deze week geven akkerbouwbedrijven aan iedereen, jong en oud, het antwoord op vragen als waar komt ons dagelijks eten vandaan? Hoe wordt het verbouwd en verwerkt? En vooral, door wie?
Meer foto's
