op treinspoor gevonden hond in kritieke toestand

Martine is arts bij Diergeneeskundig Centrum Midden Salland aan de Burgemeester Kerssemakersstraat in Raalte. Daar is de hond naartoe gebracht voor medische hulp. “Het is een Duitse herder van ongeveer 10 à 14 jaar oud”, vertelt Van der Burgt. “Hij is helaas niet gechipt, dus we kunnen de eigenaar niet achterhalen. Wel draagt de hond een halsband.”

In shock
Volgens de dierenarts is het moeilijk te zeggen of en hoe het dier de klap teboven zal komen. “Dat is lastig. Ogenschijnlijk is er van de buitenkant weinig letsel, maar de hond is in shock. Dat is erg gevaarlijk, dus daar proberen we hem via een infuus uit te krijgen.”

Daarnaast heeft de hond een pijnlijke rug. “Als hij is aangereden door een trein, is dat waarschijnlijk een behoorlijke klap geweest. Het moet nog maar blijken of hij straks nog kan lopen, dat is nu nog niet te zeggen. Bij een dergelijk ongeluk duurt de kritieke periode ongeveer 48 uur. Er kunnen bijvoorbeeld nog inwendige bloedingen ontstaan.”

Baasje
Martine hoopt dat de eigenaar zich snel meldt. “We verwachten dat iemand op dit moment zijn of haar hond kwijt is. Door de mensen van de dierenambulance worden foto’s verspreid. Laten we hopen dat het goed komt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.