Home / archiefcentraal / olst wijhe vraagt inwoners na te denken over toekomst

olst wijhe vraagt inwoners na te denken over toekomst

De structuurvisie bevat de gewenste ruimtelijke ontwikkeling staat voor de komende jaren. Een belangrijk document dat gaat over zaken als gebouwen, wegen, landschap, groen, water en waaraan straks nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen worden getoetst.

Niet af laten schrikken door begrip ‘structuurvisie’
Wethouder Herman Engberink roept inwoners en organisaties op om mee te doen met het ontwikkelen van deze visie.

“Ondanks dat het begrip structuurvisie nogal abstract kan zijn, hoop ik toch dat inwoners gaan deelnemen aan de activiteiten die we hiervoor ontplooien. Want een goede structuurvisie die mede ontwikkeld is en gedragen wordt door de inwoners helpt om onze woon- werk- en leefomgeving zo goed mogelijk in te richten. Op een manier die past bij de eisen die wij daaraan stellen. In een aantal bijeenkomsten gaan we met elkaar aan de slag om te kijken wat nu specifiek is aan onze gemeente en onderdelen daarvan. En hoe we die eigenheid, ook wel identiteit, genoemd kunnen versterken.”

Veel veranderingen sinds vorige visie
De nieuwe structuurvisie gaat de Toekomstvisie Olst-Wijhe die dateert van 2008 vervangen. Na 2008 is er veel veranderd. De economische crises, afnemende bevolkingsgroei en een ander rol van de overheid zijn hiervan voorbeelden. Met de nieuwe visie gaat ingespeeld worden op ontwikkelingen als afnemende bevolkingsgroei, veranderende behoeftes van bijvoorbeeld inwoners en ondernemers en de beweging dat de overheid zich terugtrekt en de samenleving meer aan zet is om de leefomgeving vorm te geven.

Bijeenkomsten
Er komen vier bijeenkomsten over thema’s die betrekking hebben op specifieke gebieden in de gemeente.

Dinsdag 14 juni: Het platteland, locatie: Het wapen van Wesepe, Ds. E. Kreikenlaan 8, Wesepe
Donderdag 16 juni: Wijhe en Olst, locatie: Ripperda, Rijksstraatweg 97, Den Nul
Dinsdag 21 juni: De IJsselvallei en de landgoederen, locatie: Ripperda
Dinsdag 5 juli: De kleine kernen, locatie: Logtenberg, Boerhaar 16, Wijhe.
De avonden beginnen om 19.30 uur. Aanmelden kan via www.olst-wijhe.nl/structuurvisie.

November klaar
Na het ophalen van de ideeën van de inwoners wordt in de maanden juli tot september door de gemeente gewerkt aan het tekenen en schrijven voor de visie. In september worden de resultaten in een bijeenkomst teruggekoppeld. Daarna volgt nog weer een verdere
aanpassing.

Het is de bedoeling om in november van dit jaar de visie klaar te hebben zodat de gemeenteraad deze kan vaststellen.

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.