olst wijhe gaat er financieel op achteruit

In 2015 is er is ongeveer €1,5 miljoen overgehouden. Een groot deel van dit geld wordt overgeheveld naar de begroting 2016, omdat de uitvoering van projecten waarvoor de budgetten bestemd zijn verschoven is of doorloopt in dit jaar. Er blijft dan zo’n €250.000 over.

Rapportage 2016
De eerste bestuursrapportage 2016 laat een tekort zien van ongeveer €385.000. Sinds de vaststelling van de (meerjaren)begroting 2016-2019 november vorig jaar, zijn er een aantal ontwikkelingen op de gemeente afgekomen die voor forse tegenvallers zorgen, zonder dat daar volgens de gemeente veel invloed op uitgeoefend kon worden.

Oorzaken zijn bijvoorbeeld de gewijzigde rijksregels voor wat betreft rentetoerekening aan grondexploitaties en de invoering van een individueel keuzebudget voor medewerkers (voortvloeiend uit de cao-afspraken). Ook waren er extra investeringen in de ICT-functie. Een deel van deze lasten werkt structureel door.

Begroting 2017
Voor noodzakelijk én gewenst nieuw beleid is volgens de gemeente op dit moment onvoldoende financiële ruimte. Dit betekent niet dat de ambities hiervoor van tafel gaan. Financiële middelen om deze ambities waar te maken zijn er echter niet. Dit betekent dat straks bij de behandeling van de begroting 2017 ingrijpende keuzes gemaakt moeten worden. 

Deze te maken keuzes hebben betrekking op de onderwerpen: Integraal Beheerplan Openbare Ruimte (aanleg grasbetonstenen en het onderhoudsniveau op een hoger niveau dan het minimum te brengen), overheidsparticipatie, onderwijshuisvesting en toezichthouders openbare ruimte (BOA’s).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.