nieuwe cursus boer in ontwikkeling door landstede raalte

De cursus ‘Boer-in-Ontwikkeling’ is bedoeld voor (partners van) melkveehouders die hun kennis willen vergroten en opfrissen, om zo meer uit hun bedrijf te halen. De cursus bestaat uit vier modules die nauw met elkaar samenhangen. In november kan opnieuw gestart worden met de eerste twee modules, namelijk ‘Veemanagement’ en ‘Financiën’. De andere twee modules zijn ‘Melkwinning’ en ‘Bodem en graslandbeheer’. Die worden momenteel gegeven aan de dertig boerinnen die in 2015 al gestart zijn en de cursus tot nu toe als bijzonder leerzaam en nuttig hebben ervaren.

Certificaat MBO-plus
Iedere module bestaat uit vijf lessen, die worden verzorgd door docenten van CAH Dronten, Landstede Raalte en gastdocenten. Praktijklessen worden op praktijklocaties gegeven. Door het volgen van de cursus Boer-in-Ontwikkeling bouw je een portfolio op. Als je alle modules hebt afgerond, ontvang je een certificaat. De lessen worden op MBO-plus niveau aangeboden en sluiten aan bij de praktijk binnen de melkveehouderij. De kosten voor de twee modules zijn € 550,- (incl. lesmaterialen en BTW). Studiekosten kunnen fiscaal als bedrijfskosten worden opgegeven.

Meer halen uit melkveebedrijf
Aan de bron van deze cursus stond de wens van ondernemende vrouwen uit Salland om optimaal ondernemend te kunnen zijn. Zij wilden samen met hun partner meer uit hun bedrijf kunnen halen en samen op gelijk niveau kunnen beslissen over de ontwikkeling van hun bedrijf. Deze wens is door studenten en professionals van CAH Dronten en Landstede Raalte, ondersteund door Ellis Lugtenberg en Karola Schröder, verder uitgewerkt, met deze cursus ‘Boer-in-ontwikkeling’ als resultaat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.