natuurbericht havikjes blijven zitten voor de foto

“Zaterdagmiddag. Ik heb nog even tijd. Laten we hopen dat het droog blijft. Ik gok er op. Een paar merels komen uit het krentenboompje. Ze zijn gek op de rijpe bessen. Bijna stap ik op een dode buizerd. Het afbraakproces gaat snel. De natuur doet haar werk. Een ooievaar maakt hoogte en begint aan een voedselvlucht naar de jongen.

In hetzelfde beeld zie ik een buizerd rondjes boven mij maken. Haar nest heeft drie jongen van meer dan zes weken oud. Deze takkelingen maken al korte vluchten rond het nest.

De jonge havikjes wat verderop hebben de sprong naar de takken ook al gemaakt maar zijn iets jonger. Zij blijven tenminste zitten voor een foto. Ik heb verkeerd gegokt en kletsnat stap ik weer op de fiets, maar het was het waard…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.