n35 fietsveiligheid en sluipverkeer onder de aandacht bij alv laag zuthem

De voorzitter van het vernieuwde Trefpunt beet het spits af en had het over extra geld voor de vervanging van de parkeerplaats. Dit was namelijk niet meegenomen in de eerdere begroting. 

Vervolgens hield Wilfred Eijkelboom een pitch waarin hij bepleitte dat voor kringloopwinkel Timulazu een vaste locatie moet komen in Heino. Mark Kampman van GemeenteBelangen reageerde hier later positief op. “In het kader van recyclen is dit een goed idee, maar nog meer in het kader van participeren en werkplekken creëren.”

Drukke kruising N35/Hagenweg
De familie Veldman pleit voor stoplichten bij kruising N35/Hagenweg in verband met de extra drukte na de opwaardering van de weg. De Ganzenpanbrug is met onderdoorgang van 3.70 meter volgens hen niet meer van deze tijd en overbodig nu er al jaren geen scheepvaart meer is. “Haal dat ding eruit”, luidt het advies. 

Jaap majoor pleit voor stoplichten op de N35, het eventueel samenvoegen van de kruising Hagenweg en Koelmanstraat bij Hoonhorst, maar ook voor een fietspad richting Heino.

Robert Vloedgraven van het CDA stelde dat de N35 inderdaad een belangrijk punt is dat aandacht verdient. Het CDA is pas nog op bezoek geweest in Den Haag om het onderwerp hoog op de agenda te laten staan. 

Fietsveiligheid
Ton Kattenberg maakt zich zorgen over de algemene veiligheid van fietsers richting Zwolle. Eddy van Heijum van de provincie onderstreept deze kwestie en stelt dat fietsveiligheid hoog in het vaandel staat. Ook Jan Schokker (GemeenteBelangen) en Arie van der Wilt (PVDA) willen de fietsveiligheid in het algemeen aanpakken. 

Aanpakken sluipverkeer
Henk Blokland wil sluipverkeer aanpakken door extra drempels aan te leggen. Hier werd vooral de Lierderholthuisweg genoemd als lijdend voorwerp voor sluipverkeer en snelle motorrijders. Wim ten Broek is het echter niet eens met nog meer drempels. “Meer bergen hebben we niet nodig, er is geen land in Europa waar we zoveel bergen hebben als in Nederland”.

Vitaal platteland
Diezelfde Ten Broek kaartte nog een andere kwestie aan. “Ik wil twee huizen bouwen en ik wil 1480 m2 asbest verwijderen, slopen met rood voor rood. Nu mag ik één woning bouwen, maar dat is niet genoeg om de kosten van het slopen te dragen. Een tweede woning bouwen mag niet. Hoe wilt u dan het plateland vitaal houden?”

Op 30 juni worden bovenstaande onderwerpen behandeld tijdens de raadsvergadering om 19.00 uur. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.