Home / archiefcentraal / mogelijk vis in nood bij dalende waterstand ijssel

mogelijk vis in nood bij dalende waterstand ijssel

Dat meldt Sportvisserij Oost Nederland.

Op dit moment staan veel uiterwaarden langs de IJssel onder water. In deze periode van het jaar is dat nogal uitzonderlijk. De verwachting is dat vis uit de IJssel de uitwaarden zal optrekken omdat daar veel voedsel is te vinden. Zodra de waterstand weer daalt, kunnen vissen in nood komen.

Rijkswaterstaat verwacht dat vanaf het komende weekend 11 en 12 juni de uiterwaarden langzaam weer droog zullen vallen. Het kan zijn dat daarbij vis achterblijft en uiteindelijk op het droge komt te liggen. Onder andere visetende vogels kunnen daarvan profiteren. 

Meldpunt vis in nood
Toch is het niet geheel ondenkbaar dat er lokaal veel of grote vis achterblijft en door zuurstofgebrek het ‘avontuur’ niet overleeft. In die uitzonderlijke gevallen waar het gaat om veel of grote vissen kun je het beste de provinciale milieuklachtenlijn bellen. Vrijwilligers van Sportvisserij Oost Nederland zullen daarna de situatie beoordelen en indien nodig vis in nood redden en dode vis ruimen.

Meldingen over vissterfte kunnen zoals vermeld staat in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren worden doorgegeven aan de Milieuklachtenlijn van de Provincie Overijssel, tel. 038-4252423 en/of via e-mail.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.