minister kamp bezoekt wereldspeler dunlop in raalte

Minister Kamp kwam naar Raalte omdat de lening die Dunlop gebruikt voor de overname (en verdere investeringen) indirect door Kamp mogelijk is gemaakt, meldt RTV Oost. Kamp is namelijk initiatiefnemer van het ‘Bedrijfsleningenfonds’, een fonds waarin grote beleggers – zoals pensioenfondsen en enkele banken – investeren. En van de lening van 100 miljoen voor Dunlop komt 24 miljoen uit het ‘Bedrijfsleningen Fonds’, de rest van de Rabobank. 

7 miljoen laarzen
Met de overname van ‘Onguard’, maakt Dunlop zo’n 7 miljoen laarzen per jaar. Het bedrijf groeit nog steeds hard (meer dan 10 procent per jaar) en heeft een omzet rond de 100 miljoen euro. Naast de hoofdvestiging in Raalte, waar zo’n 100 man werkt, is er een productielocatie in Portugal, en daar werken zo’n 400 mensen. In de Amerikaanse vestiging gaat Dunlop ook haar eigen laars ‘Purofort’ produceren, de topper onder de laarzen. 

Dunlop was Hevea
Dunlop heeft een heel lange geschiedenis die teruggaat naar het begin van de vorige eeuw. Hevea (de latijnse naam voor ‘rubberboom’) was toen een verwerkend bedrijf waarin met rubber veel producten, zoals laarzen, werden gemaakt. Tegenwoordig wordt er alleen nog natuur-rubber in de zool van een specifiek type gebruikt. Dunlop is in handen van investeringsmaatschappij Gilde en de huidige directie. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.