mee ijsseloevers zoekt vrijwilligers voor project mee op weg raalte

Anja de Boer, vrijwilligster, leerde al een aantal deelnemers zelfstandig reizen en is enthousiast over haar werk als maatje. Ze is 24 jaar en studeert SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Ze wilde graag ervaring opdoen met verschillende doelgroepen van MEE.

De kennismaking met haar eerste deelnemer van MEE op Weg vond ze best spannend: “Ik vond het belangrijk om een goede klik te maken met de jongen die ik zou begeleiden. Met wat humor was het ijs echter snel gebroken en ontstond er vertrouwen. Het traject is daardoor heel vlot verlopen en goed afgerond.”

Plezier en voldoening
Mensen met een beperking horen vaak dat ze dingen niet kunnen. Anja heeft ervaren dat ze met de juiste begeleiding meer kunnen dan ze denken. “De deelnemers zijn ontzettend trots als ze na afloop van het project zelfstandig kunnen reizen. Maar zelfstandig een route afleggen gaat verder dan alleen de weg leren kennen. Het geeft een gevoel van overwinning. Die trots en het zelfvertrouwen dat deelnemers hiervan krijgen stralen ze ook uit in het dagelijks leven”, aldus Anja.

Het begeleiden van deelnemers geeft Anja dan ook veel voldoening: “Ze hebben allemaal op een eigen manier een traject gevolgd dat bij hen paste. Ik merk dat ze door mijn begeleiding het beste uit zich zelf hebben gehaald. Dat geeft een goed gevoel. Daarnaast heb ik zelf veel geleerd in de omgang en communicatie met ouders van deelnemers. Het heeft mij dus ook veel gebracht. Vrijwilligerswerk is weliswaar niet betaald, maar ik haal er veel plezier en voldoening uit.”

Belangstellenden die zich willen aanmelden als vrijwilliger voor het project MEE op Weg Raalte kunnen contact zoeken met Daphne Stroobants via 06-30 991246 of
d.stroobants@meeijsseloevers.nl. Ook kan via de website een aanmeldformulier worden ingevuld staging2.meeijsseloevers.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.