maak woonunits van afgelegen leegstaande winkels

BurgerBelangen zal donderdag tijdens de raadsvergadering hiertoe een voorstel indienen.

De partij benadrukt dat het gaat om winkels die buiten het ‘actieve centrum’ liggen. Volgens de fractie is het geven van een woonbestemming een praktisch hulpmiddel om leegstand tegen te gaan en een winkelcentrum krachtig te houden.

Leegstand en verpaupering voorkomen
“Daarmee voorkom je leegstand en verpaupering, versterk je de actieve winkelcentra en zorg je tevens voor betaalbare woningen, voor zowel jongeren, alleenstaanden als senioren”, aldus Ben Nijboer van BurgerBelangen.

“Wat ons betreft blijft het overigens primair een vrijheid en verantwoordelijkheid voor de pandeigenaar zelf om bij leegstand een nieuwe invulling te zoeken”, vervolgt hij. “Maar sommige locaties lenen zich uitstekend om er twee of drie woonunits van te maken. Het zou goed zijn om dat dan ook mogelijk te maken, en zelfs te stimuleren.”

Rood-voor-rood
BurgerBelangen wijst in dat verband op de Rood voor Rood-regeling in het buitengebied, waarbij de vrijwillige afbraak van minimaal 850m2 oude schuren gecompenseerd mag worden met het bouwen van een woning.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.