lugt grapt zullen wij dan maar vrijwillig degraderen

‘Zullen wij dan, ondanks onze op sportieve wijze afgedwongen promotie, maar weer vrijwillig degraderen om aan deze soap een einde te maken?’, grapt Lugt op het sociale medium.

De ‘soap’ leek immers ten einde toen FC Twente definitief te horen kreeg dat het in de Eredivisie mocht blijven. Dat betekende echter voor De Graafschap de degradatie, iets dat – aan de hand van de resultaten in de play-offs – in normale omstandigheden ook het geval was geweest.

De directie van De Graafschap vindt echter dat ze recht heeft op een plekje in de Eredivisie. “Het gesprek met Bert van Oostveen (directeur bij de KNVB) was een teleurstellend, niet constructief gesprek. Wij zien geen andere mogelijkheid dan een kort geding aan te spannen tegen de KNVB”, aldus Martine Zuil, commercieel directeur van De Graafschap.

Vals spel
“Gezien het falen van met name de licentiecommissie van de KNVB, vinden wij, samen met onze juristen, dat wij recht hebben op een plek in de Eredivisie. Het is gezien het licentiereglement normaal gesproken immers ondenkbaar dat er bij een dergelijk vals spel nog een plek bestaat in de Eredivisie”, verwijst Zuil naar het handelen van FC Twente. “Dat vindt de beroepscommissie van de KNVB immers zelf ook.”

De KNVB denkt daar anders over. “We gaan nu in een spoed kort geding vragen of de rechter opnieuw naar de gang van zaken wil kijken. We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst. Daar is heel voetballend Nederland namelijk de dupe van, dit mag nooit meer gebeuren”, besluit Zuil.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.