lokale verkopers helpen met het maken van je keus

Hoe werkt dat met glasvezel: als vijftig procent van de bewoners van het noordelijk deel van Salland meedoet, begint Cogas CIF gelijk na de zomer met sleuven graven. Zij leggen de glasvezelkabel aan. Je betaalt daarvoor niet eenmalig een bedrag, maar een tientje per maand, zolang je glasvezel gebruikt (de vier procent mensen die buiten de vaste regeling vallen betalen dat tientje verplicht vijf jaar lang).

Dan heb je nog geen signaal door die kabel. Daar heb je een leverancier (een provider) voor nodig. CIF werkt met vijf providers, twee zakelijke aanbieders, drie particulieren (maar zakelijke aansluitingen kunnen ook via een particuliere provider afgesloten worden). Welke dat zijn, vind je in een van de andere verhalen die aan dit artikel gekoppeld zijn.

Al die providers hebben andere aanbiedingen. Hoe sneller je internet, hoe meer je betaalt. De lokale verkopers kunnen op dat vlak maatwerk leveren. Zij kunnen inschatten wat je nodig hebt. En wees gerust: het goedkoopste pakket is meestal al wel voldoende en opplussen is in een handomdraai gebeurd.

De lokale leveranciers zijn ook vaak aanwezig op de inloop- en inschrijfavonden die overal gehouden worden. Zij zullen je voorrekenen dat je met glas niet of nauwelijks duurder uit bent dan wat je nu betaalt, terwijl je er definitief snel internet voor terug krijgt.

Snel internet, maar ook goede tv-ontvangst. Mensen in het buitengebied zullen daar na gisteravond wel weer behoefte aan hebben. Slecht weer, onweer en bliksem, hebben direct gevolgen op de kwaliteit van het signaal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.