lemelerveld vangt verlies lijnbus op met liftpalen

De liftpaal is een idee van een Lemelervelder die zelf vaak naar Dalfsen moet reizen, maar geen rijbewijs heeft. Hij is afhankelijk van het openbaar vervoer. Maar vanaf 2017 is het hierdoor voor hem haast onmogelijk om in Dalfsen te komen. Dan verdwijnt immers Lijnbus 162 die rijdt van Raalte naar Lemelerveld en Dalfsen (en andersom).

Met de komst van de liftpalen, zijn er vaste punten in Lemelerveld waar mensen kunnen liften naar Dalfsen. Er zijn namelijk genoeg automobilisten die even naar Dalfsen gaan voor werk, sociale contacten of iets anders en best een plek over hebben in de auto. Het samen reizen is een stuk gezelliger en daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk.

Onthulling
Donderdag 16 juni wordt om 16.00 uur de eerste liftpaal aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld onthult door wethouder Van Leeuwen. Hij zorgt voor een kort openingswoordje en geeft uitleg over dit initiatief. Om 16.00 uur beginnen er ook twee personen te liften van Dalfsen naar Lemelerveld. Het is afwachten hoe laat zij bij de opening zijn en vanaf dan zijn de liftpalen officieel in gebruik.

In eerste instantie is het een pilot, maar bij veel animo wordt de pilot verder uitgewerkt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.