lemele handhaaft zich in de derde klasse

Door Willem Lampe

Op sportpark de Riet ging de thuisclub fel van start. De hoop was kennelijk gevestigd op een pikstart. Direct ene tik uitdelen en daarna op z’n Twents ‘deurdonderen’. DRC ’12 dook enkele keren gevaarlijk op voor Bryan Boezelman, maar de goalie van Lemele liet zien dat hij geen vliegen stond te vangen in het doel. Bovendien hadden de elf van Mijnheer een engeltje op de lat zitten. Het aluminium was de bezoekers uit het bergdorp gunstig gezind.

Langzaam maar zeker ebde het geloof uit de ploeg van trainer Peter van Meerten. Lemele daarentegen groeide in de wedstrijd. Na de thee gooide de equipe van Klaas Mijnheer alle schroom van zich af en sneed een paar keer gevaarlijk door de Almelose defensie.

In het afsluitende kwartier werd bij DRC ’12 achterin aan de noodrem getrokken en even zo vaak ging de bal op de stip. Invaller en topscorer Tim Woudsma trakteerde zichzelf en zijn team op een passend afscheidscadeau. 0-2, geen centje pijn en feest bij de in grote getale meegereisde supporters. Terwijl de supporters van de thuisclub huiswaarts trokken, dan wel hun heil zochten aan de tap, klonk langs het veld het clublied ‘Witte broek en Blauwe trui, dat zijn de Lemeler lui’.

Klaas Mijnheer nam met een brok in de keel en boven op sterke schouders afscheid van de groep waarmee hij mooie successen behaalde. De oefenmester gaat aan de slag bij DKB en geeft het stafje over aan Riny Jansen. Die moet het volgend seizoen niet alleen doen zonder Woudsma, ook William te Winkel, Daniël Kampman en Frank Dijk hebben andere plannen dan op de zaterdagmiddag het vertrouwde shirt van SC Lemele over de schouders trekken. Maar dat is van latere zorg.

Lemele ging voor handhaving en dat doel was bereikt, waardoor de busreis terug verre werd van vervelend. Eenmaal terug op de thuisbasis bleef het nog lang onrustig op Zandeinde, waar het seizoen feestelijk werd uitgeluid.

Foto’s: Ina Boezelman

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.