klaverbladroutes klaar voor de strijd van salland

Centrale plek die dag is sportpark De Kampen in Heino. Niet vreemd dus dat de organisatoren van dit sportieve evenement juist het klaverblad geadopteerd hebben. Niet alleen in het logo maar ook bij het uitzetten van de verschillende routes. En dat zijn er nogal wat, in totaal liefst 300 km!

Tijdens de Strijd van Salland kunnen deelnemers namelijk wandelen, hardlopen, fietsen, wielrennen, mountainbiken of steppen. Ook is het zelfs mogelijk om deze verschillende activiteiten met elkaar te combineren. Juist door die unieke klaverbladroutes. Hoe dat precies zit, legt routemaker Michiel Hanewinkel uit.

“Op De Kampen is de hele dag van alles te doen; stands, muziek, activiteiten voor groot en klein. Deelnemers vertrekken er, maar komen er na een klaverbladroute ook weer terug. En kunnen van daaruit aan een nieuwe route beginnen. Je kunt zelfs van activiteit wisselen. Bijvoorbeeld eerst hardlopen, daarna wielrennen en tenslotte steppen.” Elke activiteit kent drie of vier routes, alle met een eigen karakter. Elke route is een klaverblad en samen vormen de routes dus een klavertje drie of vier. ,,Bij Strijd van Salland bepaal je zelf hoelang je wilt fietsen, wandelen of steppen.”

Wandelaars en hardlopers kunnen bijvoorbeeld kiezen uit 5, 2x 7,5 en 10 kilometer. Goed voor in totaal 30 kilometer wandelplezier!

Speciaal klaverblad is de Kidsroute van 5 km met speelse eigen bewegwijzering, gemaakt door illustrator Saskia Pekelharing. Leuk voor het hele gezin. Tijdens het maken van de routes lette Michiel op verschillende aspecten. ,,Ze zijn uitdagend en veilig”, vertelt hij. ,,Daarnaast willen we Salland op zijn mooist laten zien. Doordat dit gebied zo gevarieerd is, heeft elk klaverblad een totaal ander karakter.”

Als voorbeeld noemt hij de wielrenroutes waarvan elk klaverblad een afstand van 40 km heeft. ,,Bij de Holterbergroute staan bos en beklimming centraal en bij route Lemelerberg-Dalfsen het Vechtdal. Water is troef bij de Zwolle-route en route Olst-Wijhe gaat langs landgoederen en toont het Sallandse coulisselandschap.” De mountainbikers hebben slechts één klaverblad. Met speciale reden. De organisatoren van de Strijd van Salland wilde perse een zeer uitdagende route. Is dat gelukt? ,,De mtb-route is ongeveer 52 km met 240 te overwinnen hoogtemeters. Hoogste punt is 77,9 meter. Bovendien is meer dan 70 procent onverhard. Dit klaverblad gaat over een aantal landgoederen en boerenerven.”

De volledige opbrengst van Strijd van Salland is bedoeld voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. Zo’n hersentumor treft het meest essentiële orgaan van een mens. Daarom nemen hersentumoren een aparte plaats in bij kwaadaardige ziektes. Zelfs na behandeling blijft zo’n tumor altijd in de hersenen zitten. De prognose is ongeneeslijk. Aan deze kankersoort sterven de meeste kinderen en jongvolwassenen. Het overlevingspercentage van de meest voorkomende kwaadaardige hersentumor is slechts 0,3%.

Zondag 26 juni: Strijd van Salland. Locatie: Sportpark De Kampen, Stationsweg 10, 8141 SC Heino. Aanvang: 9.00 uur.

Website: staging2.strijdvansalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.