Home / archiefcentraal / kids obs dijkzicht leren alles over prehistorie

kids obs dijkzicht leren alles over prehistorie

Gedurende twee weken stonden de schooldagen op OBS Dijkzicht in Welsum in het teken van de Prehistorie. En nee, dat bestond niet uit het maken van een werkblad en het kijken van een aflevering van het Klokhuis, maar uit het zelf ontdekken en ervaren hoe het leven er aan toe ging heel-heel lang geleden.

Wat een geluk dat de school dan zo mooi aan de dijk staat. Goed uitkijken, oversteken en je loopt in de uiterwaarden waar gezocht kon worden naar mooie takken voor het bouwen van hutten en stenen om vuur mee te maken. Maar bedenk tegelijkertijd dat takken gesorteerd kunnen worden op grootte en dat stenen verschillende vormen hebben. En hoe bouw je eigenlijk een hut? En hoe komt het dat je met stenen vuur kunt maken? Nieuwsgierigheid werd gewekt bij de kinderen en zij gingen zelf op zoek naar antwoorden op hun vragen.

Maar naast de hutten en het vuur werden er potjes, schaaltjes en kannetjes gekleid, speren gemaakt, mandala’s van bladeren en bloemen gelegd, zandtekeningen gemaakt, zelf prehistorische kleding op natuurlijke wijze geverfd, brooddeeg gekneed, broodjes gebakken en zo kunnen er nog meer activiteiten opgesomd worden. Ook werd Natuurcontact bezocht waar heuse brandnetelsoep gekookt mocht worden en de kinderen los mochten gaan op graankorrels.

Al met al twee enerverende weken waarbij de leerkrachten en de leerlingen weer heel wat ervaringen rijker zijn geworden. Meer foto’s kun je vinden op de website van school www.obsdijkzicht.nl.

Lees ook

Rockend Rondje Pontje langs de IJssel

Rock, blues, country en veel meer bij vijf horecagelegenheden aan weerszijden van de rivier REGIO …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.