Home / archiefcentraal / imkers aan het werk op de sprengenberg

imkers aan het werk op de sprengenberg

De stal staat tegenover de parkeerplaats van informatieschuur De Pas aan de Molenweg 2 in Haarle. De demonstratie is gratis. In de informatieschuur staan vrijwilligers klaar voor koffie/thee/ranja en een goed gesprek. Zie www.natuurmonumenten.nl/nationaal-park-de-sallandse-heuvelrug.nl

Imkers aan het woord
Koningin, werksters, bijenhotel, bijen die graven; de bijenwereld is een fascinerende wereld. De imkers in de bijenstal hebben een passie voor hun werk en vertellen er graag over. Dit is dè gelegenheid om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen.

Bijen zijn broodnodig
Bijenvolken hebben het moeilijk: door bestrijdingsmiddelen, ziektes en minder voedselplanten is er veel sterfte. Maar bijen zijn broodnodig. Een groot deel van ons voedsel en kleding is afhankelijk van bestuiving door bijen. Geen fruit, geen katoen voor kleding zonder bestuiving.

Lees ook

Kunstenaars uit Olst-Wijhe haken aan bij Atelierweekend

REGIO – Maar liefst 430 kunstenaars uit heel Nederland openen op zaterdag 26 en zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.