hospice de cirkel blij met aanstaande donatie avondetappe

De Avondetappe is bedoeld voor zowel wielrenners (70 kilometer) als recreatieve fietsers (35 kilometer).

Jos Elshof van Stichting De Cirkel, de organisatie voor terminale zorg die ook het Hospice beheert, geeft aan dat giften en acties nog steeds bijzonder welkom zijn. “We kunnen eigenlijk niet zonder. Het is heel hard nodig om de exploitatie rond te krijgen. Bovendien helpt zo’n fietstocht als de Avondetappe goed om onze naamsbekendheid verder uit te breiden”, aldus de voorzitter die benadrukt dat het nieuwe Hospice aan de Monumentstraat in Raalte duidelijk in een behoefte voorziet.

Elshof stapt zelf ook op de fiets en is nadien aanwezig om informatie te verstrekken. De Cirkel weet nog niet waar de opbrengst van de Avondetappe precies naar toe gaat. “Waarschijnlijk gaat het naar de vrijwilligers. Er is altijd geld nodig om de deskundigheid op een hoog niveau te houden en het is ook fijn om ze eens in het zonnetje te kunnen zetten. Overigens kunnen we nog wel nieuwe aanwas gebruiken”, benut hij de gelegenheid voor een extra oproep.

Pastamaaltijd
Fietsen voor het goede doel. Het lijkt een goede combinatie te zijn en als de weergoden meewerken, komt er een mooi aantal deelnemers. Om de routes hoef je het niet te laten, want die geven een fraaie weergave van de schoonheid van het Sallandse platteland. Deelnemers aan de 35 kilometer gaan in de richting van Broekland, Heeten, Schoonheten en Mariënheem. De geoefende fietsers krijgen diverse Sallandse ‘bergen’ voor de kiezen waaronder de Holterberg, Hellendoornse Berg, Eelerberg, Lemelerberg en de Luttenberg.

De voorinschrijving voor de Avondetappe is inmiddels geopend via staging2.stichtingduurzaamonderweg.nl. Natuurlijk kunnen belangstellenden zich ook op de avond zelf inschrijven. De kosten bedragen 5 euro en leden van de NTFU krijgen een korting van een euro.

De organisatie is voor dit jaar een samenwerking aangegaan met Hotel Restaurant De Zwaan. Het etablissement is start- en finishlocatie, maar heeft tevens het initiatief genomen om voor het luttele bedrag van 7,50 euro een pastamaaltijd aan te bieden. Wie van tevoren energie wil tanken voor de te fietsen kilometers, is welkom vanaf 17.00 uur, maar moet dit wel bij de voorinschrijving aangeven. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.