hoge snelheden bij spectaculaire zeepkistenrace in wesepe

Ondanks al het timmeren en het zoeken van sponsoren waren de deelnemers nog lang niet moe, getuige het aantal rondjes dat werd afgelegd. Halverwege zaten enkele teams al op meer dan tien rondjes. Terwijl de jongeren even konden uitrusten, genoten de aanwezige ouders, grootouders en andere belangstellenden van een heerlijk kopje koffie. Na een bekertje fris gingen de zes teams weer enthousiast op weg voor het tweede deel van de race.

Een aantal teams bleef dicht bij elkaar in de buurt en het werd dan ook erg spannend. Nadat de race was beëindigd trok de jury zich terug om de balans op te maken. Daarbij werd ook rekening gehouden met het feit of het team het ei dat ze bij de start hadden gekregen heel had gehouden gedurende de avond.

De prijsuitreiking begon met het huldigen van de deelnemers die het meeste sponsorgeld hadden opgehaald. Deze prijzen gingen naar Carlijn Riezebos, Charlotte Koopman en Noa van Gelder, allemaal meiden uit groep 7. Daarna was het de beurt aan de jongens. De heren van het team ‘Alles moet kapot’ hadden namelijk de meeste rondjes afgelegd. Ze gingen gezien de teamnaam waarschijnlijk voor de pechprijs, maar deze ging naar ‘Team Red Bull’. Zij verloren al snel in de race hun spoiler, maar gingen dapper door; Max Verstappen zou er jaloers op zijn geweest. Daarnaast werd hun ei, dat zorgvuldig in een jas was opgeborgen, al voor de race door een bezorgde toeschouwer kapotgemaakt.

De originaliteitsprijs werd unaniem toegewezen aan ‘De Kwebbelkopjes’. Deze meiden hadden een prachtige zeepkist gemaakt in de vorm van een heus theekopje en ze hadden zelfs hun kleding en de schmink op hun gezicht op het thema aangepast. Een paar van deze meiden had al een prijs, dus ze kwamen handen tekort. Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagde avond, met dank aan alle deelnemers, sponsoren en toeschouwers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.