Home / archiefcentraal / heinos mannenkoor zingt met kids gouden emmer

heinos mannenkoor zingt met kids gouden emmer

De leden van het Heino’s Mannenkoor willen hun passie en plezier voor het samen zingen graag overbrengen. Niet alleen op leeftijdsgenoten, maar ook op de jeugd. Daarom begon op hun initiatief dit jaar ‘Jeugd en Koor’.

Het project werd in april als buitenschoolse activiteit gestart op de Heinose basisschool De Gouden Emmer. “Veel kinderen komen tegenwoordig nauwelijks in aanraking met echt samen zingen in een koor”, vertelt Jan Nijkamp namens het Heino’s Mannenkoor. “We willen ze er graag mee in contact brengen. Bovendien volgt als feestelijke afsluiting een concert samen met het Heino’s Mannenkoor.”

Inmiddels zijn de eerste repetities onder leiding van Svetla Kleijn-Anastasova, dirigent van het Heino’s Mannenkoor, achter de rug. Tijdens het oefenen wordt er niet alleen samen gezongen, maar komen ook diverse bewegingsoefeningen voorbij.

Achttien leerlingen
Aan het project, dat iedere donderdag na schooltijd plaatsvindt, doen liefst achttien leerlingen uit verschillende groepen van De Gouden Emmer mee. Volgens leerkracht Lida Doldersum, die het project begeleidt, zijn de kinderen dolenthousiast.

Het project wordt bekostigd met subsidies die beschikbaar zijn gesteld door de gemeente Raalte en provincie Overijssel vanuit de regeling Cultuurarrangement. Het ministerie voor OCW maakte vorig jaar bekend geld beschikbaar te stellen om het muziekonderwijs op de basisschool een flinke impuls te geven.

“Samen zingen hoort daar natuurlijk ook bij”, aldus Nijkamp. “We gaan zeker bekijken om het project een vervolg te geven door ook andere scholen erbij te betrekken. Natuurlijk hopen we dat vaders en andere familieleden nu ontdekken dat ze ook bij een koor willen zingen en zich bij ons gaan aansluiten.”

Nijkamp benadrukt dat dit heel relaxed gaat. “Als geïnteresseerde kun je eerst een flink aantal keren meelopen. Pas dan beslis je of je wilt blijven. Zingen is gezond en het is hartstikke leuk bij het koor. Dus: gewoon eens komen kijken!”

Heino’s Mannenkoor
Het Heino’s Mannenkoor, dat vijftig leden telt, hoopt volgend jaar het veertigjarig bestaan te vieren. Het concert ‘Jeugd en Koor’ vindt plaats op zaterdag 11 juni. Iedereen is van harte uitgenodigd om naar groot en klein te komen luisteren. Het begint om 19.30 uur in de Nicolaaskerk in de kom van het dorp. De toegangsprijs is laag gehouden, namelijk 5 euro. Kaartjes zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Smulbaai en het Dorpshuus Heino.

Meer informatie vind je op www.heinosmannenkoor.nl

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.