heinos mannenkoor geeft koorliefde door aan de jeugd

De leden van het Heino’s Mannenkoor willen hun passie en plezier voor het samen zingen graag overbrengen. Niet alleen op leeftijdsgenoten, maar ook op de jeugd. Daarom begon op hun initiatief dit jaar ‘Jeugd en Koor’.

Het project werd in april als buitenschoolse activiteit gestart op de Heinose basisschool De Gouden Emmer. “Veel kinderen komen tegenwoordig nauwelijks in aanraking met echt samen zingen in een koor”, vertelt Jan Nijkamp namens het Heino’s Mannenkoor. “We willen ze er graag mee in contact brengen. Bovendien volgt als feestelijke afsluiting een concert samen met het Heino’s Mannenkoor.”

Repetities
Inmiddels zijn de eerste repetities onder leiding van Svetla Kleijn-Anastasova, dirigent van het Heino’s Mannenkoor, achter de rug. Tijdens het oefenen wordt er niet alleen samen gezongen, maar komen ook diverse bewegingsoefeningen voorbij.

Aan het project, dat iedere donderdag na schooltijd plaatsvindt, doen achttien leerlingen uit verschillende groepen van De Gouden Emmer mee. Volgens leerkracht Lida Doldersum, die het project begeleidt, zijn de kinderen dolenthousiast.

Subsidies
Het project wordt bekostigd met subsidies die beschikbaar zijn gesteld door de gemeente Raalte en provincie Overijssel vanuit de regeling Cultuurarrangement. Het ministerie voor OCW maakte vorig jaar bekend geld beschikbaar te stellen om het muziekonderwijs op de basisschool een flinke impuls te geven.

“Samen zingen hoort daar natuurlijk ook bij”, vindt Nijkamp. “We gaan zeker bekijken om het project een vervolg te geven door ook andere scholen erbij te betrekken. Natuurlijk hopen we dat vaders en andere familieleden nu ontdekken dat ze ook bij een koor willen zingen en zich bij ons gaan aansluiten.”

Nijkamp benadrukt dat dit heel relaxed gaat. “Als geïnteresseerde kun je eerst een flink aantal keren meelopen. Pas dan beslis je of je wilt blijven. Zingen is gezond en het is hartstikke leuk bij het koor. Dus: gewoon eens komen kijken!”

Het concert ‘Jeugd en Koor’ vindt plaats op zaterdag 11 juni. Iedereen is van harte uitgenodigd om naar groot en klein te komen luisteren. Het begint om 19.30 uur in de Nicolaaskerk in de kom van het dorp. De toegangsprijs is 5 euro. Kaartjes zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Smulbaai en het Dorpshuus  Heino.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.