Home / archiefcentraal / heiki laing presteert knap tussen top crossers

heiki laing presteert knap tussen top crossers

De cross werd verreden in Markelo, wat het voor het team van Laing bijna tot een thuiswedstrijd maakte. Naast de Nederlandse wereldtoppers, hadden ook veel buitenlandse toppers zich ingeschreven voor deze wedstrijd op het altijd mooie circuit van Markelo.

Tijdens de kwalificatietraining kon Heiki een aantal ronden flink aanzetten, hetgeen resulteerde in een geweldige tiende tijd.

De start van de eerste manche was goed. Heiki kwam de eerste ronde door op plek twaalf. Gaandeweg de wedstrijd moest hij een aantal plaatsen afstaan en finishte na een paar mooie duels op een schitterende dertiende plaats.

Voor aanvang van de tweede manche begon het behoorlijk hard te regenen. Hierdoor veranderde de ondergrond ineens van een kurkdroog, naar een nat en vooral glad circuit. Toch was de start van de tweede man- che er niet minder om en eigenlijk een herhaling van de eerste. Ook nu kwam Heiki de eerste ronde door op plaats twaalf. Hij kreeg een goed ritme te pakken. Verdorp in de wedstrijd moest Heiki een paar plekken uit handen geven maar wist in de eindfase ook weer plekken goed te maken. Uiteindelijk finishte hij deze tweede manche op plek elf.

Foto’s: William Kemperman

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.