harmoniedag xl in olst met veertien optredens

Aan dit muziekfestival werken maar liefst 14 orkesten en bands mee. Met verschillende muziekstijlen en kraampjes met een hapje en drankje in het park is er voor ieder wat wils. De dag wordt afgesloten door een avondvullend optreden van COOL24, de band met 14-koppige blazerssectie, die er gegarandeerd een feest van maakt. Iedereen is welkom op deze een middag en avond vol muziek, de toegang is gratis.

Van Egerländer tot Disco
De Harmonidag-XL is het vierde en laatste evenement in het kader van het 90-jarig jubileum van de Olster Harmonie. De jaarlijkse Harmoniedag, die normaal gesproken op zondag wordt gehouden, is dit jaar verplaatst naar zaterdag zodat het feest tot in de late uren kan doorgaan. In het park is naast de muziekkoepel een tweede podium in gebruik om alle optredens vloeiend in elkaar te laten overlopen. Er komen vele muziekgenres voorbij. De Langenberger Muzikanten spelen voornamelijk Egerländer en Tsjechische volksmuziek. Straatorkest Miami en de Holstobloazers vermaken het publiek door op het veld te musiceren. De slagwerkgroep van de Olster Harmonie speelt op speciaal verzoek nogmaals ‘Tsunami’ waarmee tijdens het speciale jubileumslagwerkconcert in maart het dak eraf ging. En natuurlijk zijn er verschillende harmonie- en fanfareorkesten te horen, waaronder het Symfonisch Blaasorkest Overijssel. Dit is een groot harmonieorkest met muzikanten uit Overijssel en omliggende provincies die musiceren op 2e divisieniveau.

Feestelijke afsluiting door COOL24
Als afsluiter van de Harmoniedag-XL staat een knallend optreden gepland van COOL24, de meest veelzijdige band uit Raalte en omstreken, met een breed repertoire van Rock ’n Roll-, Pop-, Soul-, Discomuziek. Bij veel Olsternaren is de band bekend van de optredens op zondagmiddag tijdens het OlsterFeest in 2014 en 2015.

“Om de historie van 90 jaar Olster Harmonie te onderstrepen is het nostalgische 21-spel opgezocht, een verloting waarbij mooie prijzen te winnen zijn.” aldus Lidia Steinvoort, penningmeester van de jubilerende vereniging. “En bij een festival mag eten en drinken natuurlijk niet ontbreken. Daarom helpen vrijwilligers en leden van de Iesselzotten mee achter de bar en bij de ijsverkoop”. Genoeg ingrediënten voor een gezellige dag, dus kom naar het park om te kijken, luisteren en dansen. Er zijn beperkt stoelen aanwezig, maar mocht u gegarandeerd willen zitten, dan kunt u altijd uw eigen stoel meenemen.

Programma

Watertoren
13:30 Startsignaal vanaf de watertoren
13:30 Drumfanfare St. Caecilia
14:00 St. Caecilia Heeten & Harmonie Wesepe

Park de Olsterhof
14:30 Langenberger muzikanten
15:15 Muziekvereniging Oosterbroek
15:45 Jeugdorkest Olster Harmonie
16:00 Wijhese Harmonie
16:30 Olster Harmonie
17:00 Straatorkest Miami
17:30 Holstoblazers
18:00 Slagwerkgroep Olster Harmonie
18:30 Straatorkest Miami
19:00 Symfonisch Blaasorkest Overijssel
20:30 COOL24

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.