handbalteam de linderte grijpt naast nationale titel

Waar andere teams uit den lande zaterdagochtend al om 06.00 uur vertrokken stapten negen gespannen meiden en een grote schare supporters om 07.45 uur in de spelersbus van Klink Nijland Kwiek mede beschikbaar gesteld door TCR Tours.

Spanning
Onderweg was al duidelijk dat het jonge team – vier van de negen meiden komen uit groep 7 – niet zonder zenuwen de eerste wedstrijd zou gaan aanvangen. In tegenstelling tot de ‘brutale en mondige’ Noord-Hollandse meiden uit Nibbixwoude, spatte de spanning af van de Raaltenaren. Van het snelle combinatiespel dat De Linderte aan de dag legde tijdens de regiofinale in Zutphen was niets meer zichtbaar, wat resulteerde in een 6-2 nederlaag in de openingswedstrijd.

Onder de indruk van het totale gebeuren van het NK trachtte het team zich te herpakken wat langzamerhand gedurende de tweede wedstrijd steeds beter lukte. Ondanks nog enige nervositeit werd met 5-2 van BS De Liaan uit Helden gewonnen. Met passie en strijd werd ook de lastige derde wedstrijd tegen De Pontus uit Etten Leur aan het langste eind getrokken (5-4) en in de vierde wedstrijd leek zelfs de overtuiging in eigen kunnen te zijn teruggekeerd, een eclatante 10-0 zege tegen De Jint uit Stiens was het fantastische resultaat.

Druk
De vijfde en laatste wedstrijd tegen BS Willibrord uit Deurningen moest gewonnen worden, en dat wist het team zelf ook, om de finale te halen. Met deze enorme druk, en ook een goede tegenstander, wist De Linderte vanaf het eerste fluitsignaal niet om te gaan waardoor ruime verliespartij het gevolg was: 8-0.

Met een verdienstelijke derde plaats in de poule tijdens het Nederlands Kampioenschap en een enorme ervaring rijker nam De Linderte afscheid van het toernooi. Bij terugkomst in Raalte stonden de hapjes reeds klaar en kregen de meiden op het podium een oorkonde van het Nederlands Handbal Verbond voor dit fantastische resultaat. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.