Home / archiefcentraal / gratis dyslexiecafe bij obalo tijdens zomervakantie

gratis dyslexiecafe bij obalo tijdens zomervakantie

De zomervakantie is voor kinderen een tijd van ontspannen en vrij zijn. De taalontwikkeling gaat dan vaak op een andere manier verder. Er gaat een tas met boeken mee op vakantie of kinderen lezen informatie over uitjes die ze gaan ondernemen. Maar veel kinderen met dyslexie vermijden in hun vrije tijd liever deze leesactiviteiten. Voor hen werkt lezen meestal niet ontspannend, maar kost juist veel inspanning en moeite.

Maar juist voor hen is het belangrijk om het lezen en het spellen te blijven oefenen in de zomervakantie. De beruchte ‘zomerdip’ kan namelijk het verworven lees- en spellingsniveau beïnvloeden. In het dyslexiecafé van donderdag 30 juni wordt daarom aandacht besteed aan het op een leuke en ontspannen manier oefenen van het lezen en spellen in de vakantie, namelijk met educatieve spellen.

Het belooft een interactieve avond te worden, waarop ouders en kinderen direct spellen kunnen uitproberen. Naast spelletjes voor het lezen en spellen, zullen er ook spellen zijn om het werkgeheugen (en aandacht/concentratie) te bevorderen.

Datum: 30 juni 2016
Aanvang: 19.30 uur
Adres: Sperwer 17a te Raalte
De entree is gratis.
Aanmelden verplicht via info@obalo.nl

Lees ook

Niels Folgers lijsttrekker van D66 Raalte

RAALTE – De leden van D66 hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 Niels Folgers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.