goede maatjes met raalte koren en gezelligheid

Om 12.00 uur opent wethouder Loevezijn, bij de Gouverneur, officieel deze muziekdag, onder het genot van Corenwijn en haring van Vistraiteur Roescher. Op diverse plekken in Raalte zullen op verschillende tijdstippen de koren hun liederen ten gehore brengen. Omdat er veelal bekende liederen gezongen worden, is het ook voor het publiek een mooi moment om hier van te genieten en mee te zingen.

Om 16.30 uur zullen alle koren zich verzamelen voor de grote finale op De Plas. Dit is ook de plek en het moment dat de ‘Beste Maat van Raalte’ bekend gemaakt zal worden. Kom kijken wie de opvolger wordt van Rene Hegeman. Tot de laatste minuut zal dit voor menig Raaltenaar een spannend moment zijn.

Zeemanskoor De Ketel Binken uit Kampen
Zeemanskoor de Ketel Binken is op 9 september 1999 opgericht door Dick Leurink en zijn vrouw Marie. Ons prachtige logo komt ook van zijn hand, te zien met de afkorting van zijn naam – ‘DL’ – in het nog altijd bestaande logo van de Ketel Binken.
Dick is een talentvolle tekstschrijver van onder andere shantymuziek, muziek die tot op heden nog steeds gezongen wordt.

De naam “Ketel Bink” is ontstaan uit een samenvoeging van ‘ketel’ en ‘bink’. Het woord ‘bink’ komt uit het Bargoens en betekent flinke kerel. De monding van de IJssel is “de Ketel”, vandaar de naam “Ketel Bink”.

Shantykoor Die Regghe Sanghers uit Nijverdal
Shantykoor Die Regghe Sanghers is één van de muzikale ambassadeurs van de gemeente Hellendoorn. Ze hebben 33 zangers en 5 muzikanten aan boord. Ze staan onder leiding van di¬rigent Leo Kleinjan. Ze treden op in binnen- en buiten¬land. Zo verzorgen ze jaarlijks optredens in de verschillende zorgcentra binnen de gemeente Hellen¬doorn, treden ze op tijdens festivals, harmonica dagen, braderieën, wandel- en fietstochten en tijdens andere evenementen.

Begin januari 1999 is Shantykoor Die Regghe Sanghers officieel opgericht. En binnen veertien dagen telde het koor al ongeveer dertig leden. Inmiddels is het koor niet meer weg te denken uit de Nijverdalse samenleving en staan garant voor een gezellig en sfeervol optreden.

Old Dutch Boys uit Elburg
Old Dutch Boys is ontstaan vanuit de Dudeldoppen. De Dudeldoppen is opgericht in maart 2006 als botterkoor de Dudeldoppen. Het koor bestond uit zes zangers en twee muzikanten. De eerste reis naar Ierland in 2010 met de Dudeldoppen heeft er voor gezorgd dat het koor zich volledig ging toeleggen op Ierse muziek. Dat heeft geresulteerd in een CD opname die op 21 november 2014 werd gepresenteerd in Café de Baars te Elburg.

Gaande weg de tijd hebben er verschuivingen plaatsgevonden in de bezetting zoals dat met koren gaat. Inmiddels bestaat het koor uit 11 personen en beschikt het over eigen professionele geluidsapparatuur zodat voor iedere gelegenheid een passende opstelling kan worden gebruikt. Als logo hebben wij de zogenaamde ‘Leprechaun’.Dat komt uit een Iers sprookje. Het zijn kabouters in groene kleren met een hoed. Als attributen hebben zij; klavertjes, een regenboog en een pot goud. Het zijn plaaggeesten, ze stelen melk of laten potten en pannen overkoken. Toch zijn het aardige wezens, ze doen niemand pijn, leven in harmonie en hebben een baan. Elke Leprechaun is schoenmaker, ze doen altijd maar een schoen, nooit een paar. Door dit sprookje is dit het symbool van Ierland geworden.

Gronauer Shanty-Chor uit Gronau (Duitsland)
In Gronau, gelegen in het drielandenpunt Nederland-Noord Rein Westfalen en Nedersaksen.werd in 1998 het Gronauer Shanty-Chor door een paar enthousiaste zangers opgericht en is intussen uitgegroeid tot een koor met mee dan dertig leden. Ook al behoren het tijdperk van grote zeilschepen en gezang vanaf het dek al lang tot het verleden, het verlangen naar de zee en verre landen kennen we allemaal. Met het repertoire, dat voornamelijk bestaat uit zeemans-liederen en shanty’s die in het Duits, Engels en Nederlands meerstemmig gezongen worden, neemt het koor u mee over de wereld- zeeën en naar exotische havens.
Het koor geniet inmiddels een zekere bekendheid door optredens op Shanty-festivals en maritieme evenementen in binnen- en buitenland.

Mannenkoor Roalter Jong’s uit Raalte
Begonnen als shantykoor is het koor inmiddels uitgegroeid tot een koor met een zeer breed repertoire. Elke maandagavond wordt er door ca. 50 mannen gerepeteerd in Hotel Restaurant De Zwaan onder de enthousiaste leiding van dirigent Ben de Roos. Het mannenkoor de Roalter Jong’s is een regionaal en landelijk veelgevraagd koor. Het koor profileert zich steeds meer als een meerstemmig mannenkoor. Van de 130 liederen, die de Roalter Jong’s op het repertoire hebben, is twintig procent Shanty ofwel zeemansliederen. Verreweg het grootste deel van het repertoire zijn moderne, populaire liederen en liedjes van bekende artiesten en worden gezongen in het Nederlands, Duits, Engels. Mannenkoor Roalter Jong’s is medeorganisator van deze muziekdag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.