glasvezel gaat salland noord het halen

 

We namen contact op met CIF. CIF is namelijk de partij die glasvezel wil aanleggen in het buitengebied. Veel mensen zien de voordelen van glasvezel wel, maar hebben zich nog niet aangemeld bij een dienstaanbieder. Omdat er keuze is uit meerdere aanbieders, is het toch lastig kiezen. Directeur van Glasvezel buitenaf Piet Grootenboer licht toe: “We willen graag keuze bieden, dus zijn er vijf verschillende dienstaanbieders die een abonnement voor televisie, telefonie en/of internet verkopen. Voor ieder wat wils dus.” Als mensen hulp nodig hebben bij het kiezen van het juiste abonnement kan een plaatselijke verkoper uitkomst bieden. Zij kunnen prima advies geven over de dienstaanbieders en de abonnementen en kennen vaak de situatie bij de mensen thuis.

Kosten
Verder denken mensen dat ze duurder uit zijn met glasvezel. Dit blijkt in de praktijk niet altijd zo te zijn. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaak niet weten wat ze nu betalen voor hun huidige abonnementen, voor de schotel, voor het bellen, etc. Als deze kosten inzichtelijk worden gemaakt, schrikken ze toch van het bedrag. Een vergelijking met de diensten via glasvezel wijst dan uit dat een glasvezelabonnement zeker niet altijd duurder is.

Daarnaast blijkt dat mensen opzien tegen het overstappen. “Het is zo’n gedoe.” Wat men vaak niet weet, is dat het vaste telefoonnummer behouden kan worden en dat mailadressen makkelijk aan te passen zijn. Het advies is, om een mailadres te nemen dat niet aanbieder-afhankelijk is, bijvoorbeeld van Hotmail, Gmail of Outlook. Verder bieden verschillende dienstaanbieders hulp bij de overstap. Misschien kan dit uitkomst bieden?

Nut
Tot slot ziet nog niet iedereen het nut van glasvezel. “Ik red mij nu nog prima” is iets dat we horen. Voor nu is dat waarschijnlijk ook zo. Maar met het oog op de toekomst, is het verstandig om toch over te gaan. Glasvezel heeft namelijk oneindig veel capaciteit. De technologische ontwikkelingen staan niet stil, er komen steeds nieuwe diensten bij die vooral om een goede en snelle verbinding vragen. Zo faciliteert glasvezel diensten als zorg op afstand, onderwijs op maat en ondersteunt het de bedrijvigheid in het buitengebied.

Op 18 juli weten we of de mensen van het buitengebied van Salland Noord glasvezel krijgen. Dat het spannend wordt, is zeker. Het is nu of nooit en dat lijken steeds meer mensen zich te realiseren. De ervaring in andere gebieden leert dat het een eindsprint lijkt te worden. Binnen enkele weken weten we meer.

Wordt vervolgd…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.