gerlant reclame ik snap dat wel

Daar zat ik toch even raar te kijken, ik had net een verhaal geschreven over hoe belangrijk lokaal nieuws is en de mailstuurder – de eerste nog wel op mijn nieuwe emailadres – wil SC niet meer zien. En toch wil hij het afmeldadres via deze site.

Tja, en ik maar denken dat ik stukjes schreef voor mijn directe omgeving. En om eerlijk te zijn, ik vind de berichtgeving hier op deze site wél actueel. Ik kijk er meerdere keren per dag op. Ik ben eigenlijk best wel onder de indruk van hoe groot deze nieuwssite wel niet is.

De mail nog eens goed gelezen en toen schoot in de lach. ‘Bericht uit Bathmen.

Meneer Han uit Bathmen bedoelt eigenlijk helemaal niet dat het nieuws zo slecht is, hij heeft ruzie met zijn IPad. Zo herkenbaar, dan wil dat rotding niet wat ik wil. Popup hier, popup daar. En dan loopt het ding vast. Ik vraag het dan aan mijn kinderen of aan de buurjongen, die snappen dat veel beter. Vaak is het probleem dat ik veelsteveel tabbladen open heb staan.

Ze helpen me dan en mopperen dan met me mee, klagen dan over de reclame die ze krijgen te zien. Zij snappen dan weer niet dat ik dat wel snap. Er moet wel geld verdiend worden. De mensen die deze gratis krant maken, moeten ook leven, zij hebben ook een gezin dat ze eten moeten geven.

Dat snappen, het vragen, ik heb dat als klein jochie van mijn opa geleerd. Niet om wat hij vroeg, maar om wat hij niet vroeg. We waren met de hele familie aan het straten en met veel jonge mensen er bij. Een transistorradio stond knetter hard te spelen maar had kuren. Soms werd hij ineens stil om dan een paar minuten later weer knetterhard verder te gaan. Opa irriteerde zich daar vreselijk aan.

Op een gegeven moment deed het ding helemaal niets meer. Iedereen werkte hard verder en aan het eind van de dag was er een pot bier voor de groten en fris voor de kleinen. Ineens gaat die radio weer aan, knetterhard. Opa schrikt zich kapot, springt in de benen, grijpt een grote steen en slaat in één klap de radio kapot. Waarop een oom zei: “Je had toch ook gewoon de batterijen er uit kunnen halen? Dan had iemand anders hem misschien nog kunnen maken.”

Meneer Han uit Bathmen, dit was geen rechtstreeks antwoord op je vraag. En zeker geen Bathmens nieuws. Maar ik heb Bathmen wel vaak genoemd. Hoe vaak heb ik hier Bathmen al genoemd? Is dat voorlopig genoeg Bathmen? Han uit Bathmen, ik hoop dat je wat aan dit antwoord hebt. Anders is er vast wel iemand anders met een beter antwoord.

Laat het me weten via gerlant@sallandcentraal.nl.

Gerlant

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.