geen herexamens bij jos kinds studiebegeleiding

Jos Kinds heeft tegen de 450 leerlingen die bij hem huiswerkbegeleiding krijgen. Heel soms iemand van de basisschool, dat zijn meestal kinderen uit het buitenland die taalles krijgen, maar het gros komt binnen vanaf de brugklas tot aan 6VWO.

Voor de kinderen die wel een herexamen hebben, komen de tips van Kinds net te laat. Maar zijn eenvoudigste tip is er een aan de ouders. “Als de kinderen naar bed gaan, moeten ze hun mobieltjes en dergelijke beneden laten. Dan slapen ze goed. Dat is al een heel mooi begin voor betere studieresultaten.”

Tijdens de huiswerkbegeleiding zijn mobieltjes ook verboden. Kinderen krijgen zoveel meldingen op hun telefoon, dat het niet anders kan dan dat de concentratie vermindert. “En als er toch een mobieltje af gaat, dan is het inleveren en terugkrijgen aan het eind van de les”, is de afspraak bij Kinds.

Hoe kan het eigenlijk dat hij honderd procent scoort op zijn begeleiding? “Wij kunnen veel meer persoonlijke aandacht aan leerlingen geven.” Maar moeten scholen dat dan ook niet zo oppakken? “Vroeger boden de scholen ook wel  huiswerkbegeleiding aan, maar dan zat je nog in een groep van twintig leerlingen. Dat werkt niet.”

Kinds vindt ook dat tijdens lessen in de klas mobieltjes verboden moeten zijn. “Maar sommige leerkrachten gebruiken die juist weer voor hun lessen. En je hebt ook huiswerkapps. Dus aan de ene kant wil je kinderen van internet af hebben, aan de andere kant maak je er ook gebruik van. Ik denk dat we in een overgangsfase zitten.”

Op dit moment geen volle studielokalen bij Jos Kinds dus. “Maar de eerste leerlingen hebben zich al wel weer aangemeld voor volgend jaar.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.