geen extra geld voor aanpak n35 bij raalte

Onder andere de ChristenUnie vroeg de minister op korte termijn extra geld beschikbaar te stellen om de knelpunten op N35 en de N50 bij Kampen op te lossen. Maar dat gaat niet gebeuren, meldt RTV Oost.

N35
“Ik ben heel bekend met de wens van de regio wat betreft Kruispunt Bos bij Raalte”, zei Schultz.

De provincie en de gemeente Raalte willen 38 miljoen euro investeren om het kruispunt tussen de N35 en de N348 aan te pakken. Daar moet zeven tot twaalf miljoen euro bij van het Rijk.

“Ik heb al heel veel gedaan om de veiligheid en doorstroming te vergroten. Er is 3,1 miljoen euro beschikbaar en ik zie geen aanleiding om dit bedrag verder te verhogen.”

‘Vooral aandacht Randstad’
“Dit is heel teleurstellend”, laat Tweede Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie weten. “Hieruit blijkt maar weer dat er vooral aandacht is voor de Randstad.” Volgens Bruins wordt ‘de regio vergeten’. “En dat terwijl het juist belangrijk is om de onveiligheid en beperkte doorstroming op tweebaanswegen in de regio aan te pakken.”

Volgens Schultz is de zwaarte van de projecten ‘in relatie tot andere projecten gewoon anders’. “Veel lobbyen zorgt er niet voor dat het project een nationaal probleem wordt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.