enthousiast heeten geniet van kermis

Vanaf maandagavond konden de motorliefhebbers al lekker aan de bak. Toen startte namelijk de Motorvierdaagse met elke avond een nieuwe route door mooie plekjes in de provincie. In verband met het overlijden van Paul Nikamp werd uit respect en eerbetoon voor hem en zijn familie de donderdagavond geschrapt zodat men afscheid kon nemen.

Woensdagavond begon het feest officieel bij de Stevenskamp. De bewoners van de Stevenskamp, aanleunwoningen en Stevenserf werden getrakteerd met een optreden van “Ons Tiedverdrief”, een mannenkoor uit Haarle. Zeemansliederen en smartlappen werden luidkeels meegezongen.

Donderdag werd er gevist in de bergingsvijver met als winnaar Remco Timmer die maar liefst 23 vissen ving in twee uur tijd en met een totale lengte van 272 cm. In de tent kon je een kaartje leggen door deel te nemen aan het kruisjassen of aan het jokeren. Kruisjassen werd gewonnen door de heer Hoekman en bij het jokeren was mevr. Veldkamp de beste van de avond.

Alvorens de kermis op vrijdag werd geopend door de voorzitter Willem Koers was er een korte optocht van schoolkinderen van school via de Stevenkamp naar het dorpsplein bij de feesttent, als hart van de kermis. Dit jaar was de opstelling van de tent gewijzigd waardoor er een beter geheel ontstaat met de attracties en een gezellig terras ontstaat voor de tent.

Om klokslag 16.00 uur werd de kermis geopend en werden de attracties overlopen door de dorpsjeugd. Vanaf 16.30 uur begon de vrijdagmiddagborrel die goed werd bezocht. Vooral de mogelijkheid om deel te nemen aan het buffet sloeg aan, want circa honderd mensen schoven aan tafel.

Vanaf 19.30 uur kon men starten met het darttoernooi. Het niveau was hoog en met enige regelmaat werd er een 180-er geworpen. De winnaar van het darten was Roy Wevers uit Haarle. Voor de eerste keer dit jaar werd er daarnaast een FIFA-toernooi georganiseerd in de tent. Acht beeldschermen werden opgesteld want er hadden zich maar liefst twintig duo’s opgegeven voor dit toernooi.

Via een poule-systeem werd bepaald wie er doorging. Iedereen speelde minimaal drie partijen en het fanatisme was van de gezichten af te lezen. Uiteindelijk werd er in een bloedstollende finale bepaald welk team de winnaar was. Douwe Loohuis en Lucas Lentink werden de glorieuze winnaars van deze avond. De avond werd afgesloten door het DJ duo Rick en Tijn met de Rick en Tijnshow.

Vandaag is de laatste dag van de festiviteiten in Heeten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.