email gemeente raalte genant slecht beveiligd

Phishing heet dat. De rijksoverheid waarschuwt haar burgers met reclamespotjes daar toch vooral heel voorzichtig mee te zijn.

De overheid verplicht zich zelf haar email aan minimale eisen te voldoen. Raalte voldoet aan twee van de drie eisen niet en sluit zich daarbij aan in de lange rij overheden die ‘zich genant slecht’ beveiligt, is te lezen op Binnenlands Bestuur. Dalfsen, Olst-Wijhe en Ommen komen niet in het rijtje voor, maar dat kan ook komen omdat ze niet gecontroleerd zijn. Het onderzoek van Binnenlands Bestuur ging onder vijftig gemeenten. Bijna geen een voldoet aan de eisen.

Lees hier het hele artikel van Binnenlands Bestuur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.